About

"LihatlAh DenGan Mata HaTi, Anda PasTi akAn MenGerti." InsyaAllah. * Life Is Preci0us! *

Pages

February 21, 2012

andartu @ bermadu?

Kalau lah ditakdirkan seseorang perempuan tu belum menemui jodoh bila usia dah lanjut tapi pada masa yang sama ada suami orang yang cuba mendekati. Adakah anda rela jadi andartu atau bermadu?? ahha!

Kalau orang lelaki lain cerita la kan.. lagipun xda istilah 'anbutu' (anak bujang tua)..haha. Well3... Kalau saya lah, lebih rela jadi andartu dari bermadu.. Sebabnya :

1) tak kacau hidup sape2
2) tak mengganggu rumah tangga orang lain
3) takda orang yang akan marah dan benci
4) kalau bermadu, kena jaga banyak emosi dan perasaan pelbagai pihak
5) banyak dugaan dan cabaran kalau bermadu

Yang paling penting, tak mengganggu kebahagian orang lain~ Boleh je enjoy dan bahagia dengan orang lain macam kawan2, family and sedara mara yang lain.. Kan kan kan?


5 comments:

Nur Al-Amin said...

sampai sini pikirnya... (--.)'

riihulwardah said...

kahwin satu sunnah
poligamasi sebahagian dari apa yg baginda lakukan

HM said...

selamat bermadu:=)

NuR DiNaH said...

HM : terlebih asam punya bdk!

Tinta Menari said...

cerita menarik!!!kalau saya lebih rela bergelar andartu..kerana saya tidak suka merampas hak orang, kedua saya tidak suka mengganggu kebahagiaan orang lain,ketiga sukar nak jaga perasaan orang lain, banyak pihak dan perasaan sendiri juga....