About

"LihatlAh DenGan Mata HaTi, Anda PasTi akAn MenGerti." InsyaAllah. * Life Is Preci0us! *

Pages

October 23, 2011

Konvo sudah.. Alhamdulillah!

Alhamdulillah.. setelah 3 tahun pembelajaran untuk mendapatkan diploma, akhirnya secara rasminya menjadi graduan dan alumni. Walaupun x sampai 3 minit di atas pentas..haha

Tahniah pada kawan-kawan lain yang turut sama berkonvo dan juga yang sudah tamat diploma dan juga yg datang meraikan. Walaupun mungkin ada orang yang mengatakan. "eleh, diploma je pun. apa barang.." Hello, even diploma je pun.. It's still part of the learning process. Nak belajar itu perlukan satu prosess.

Tak kisah la sijil ke, diploma, degree, master atau Phd. Semua tu ada keistimewaan sendiri. Teringat kata-kata seorang ilmuwan : "tak semua yang cemerlang itu cerdik. Tapi yang cerdik itu pasti cemerlang!" Cemerlang itu mungkin blh diukur dari tahap pencapaian dan kejayaan. Tapi cerdik? Ia bergantung pada penggunaan minda dan jiwa. Bukan sahaja dalan bidang ilmu akademik, tapi juga ilmu2 'survival' kehidupan yang lain-lain dan bermacam-macam.

wallahualam~ bubye






9 comments:

Tinta Menari said...

tahniah Dinah.......moga terus berjaya..gembira saya tgk kamu dah berjaya...:-)

NuR DiNaH said...

hehe trm ksh cikgu! Alhmdlh.. msh bnyk lg bnda yg sy kena blaja. Long way to go..

Tinta Menari said...

dinah....saya punya blog yang harfi tu dah terdelete....sedih...so kamu follow blog saya ni ye....http://ceritahatikuselamanya.blogspot.com...
blog yang ni dah tak sebest yang hari tu....

syafa mohamed said...

tahniah:)

gembira untuk awak disana jugak..hehe

Nurfadhilah said...

tahniah syg.....!!!!!

SHAZ D MAFIA said...

CONGRATULATIONS CIK DINAH!!
SORRY LA KAK XDPT JOIN KORG PNY GRADUATION.. MMG DIS SEM PNY KAK XDPT JOIN LGSG.. TP TITIPAN DOA KAK DARI KEJAUHAN INI JE YG SNTSA BSMA ADIK2 KAK.. :)
SMOGA TABAH MENGHADAPI DEGREE N CEMERLANG HENDAKNYE.. AMEEN~

NuR DiNaH said...

cikgu : baik cikgu!
syafa & dila : thank you very much!

NuR DiNaH said...

kak shaz : amiin,insyallah. Thank you very much kak shaz!

~ILHAM~ said...

Tahniah dinah..moga Allah rahmati dirimu..doakan kita=)

seronoknya tgk orang dah pakai jubah konvo=)