About

"LihatlAh DenGan Mata HaTi, Anda PasTi akAn MenGerti." InsyaAllah. * Life Is Preci0us! *

Pages

November 28, 2010

m0nday blues~

sorry, we did'nt make it. you've got monday blues girl!
oh no...!!!
aaaaaarrrggghhh.......!!!!!!! esok hari isnin!

first time dengar pasal ni dari mak saya.. dia cakap monday blues ni biasa la bagi org2 yg bekerja.. oh yeke?? bgslah kalau macam tu..means bukan la saya sorg je..heh..

inilah penyakit kronik yang sedangku hidapi. penyakit ni datang kalau hari esok hari isnin je.. esok hari isnin.... so, tgh mencari 'penawar' monday blues.

tak best betul bila memikirkan esok hari isnin. setelah dua hari cuti sabtu dan ahad, malas betul nak pergi kerja. nak kena iron baju, bangun awl, tak blh tido lambat2, nak kena keluar rumah, buat keja itu dan ini..huhuuu

dah 2 kali cuti time hari isnin :
 1) mintak M.C buat2 macm sakit (jahat betul.jgn tiru perbuatan ni.tp sekarang dah taubat xnak buat
     dah..hehe)
2) amik emergency leave (E.L) walaupun xda emergency pape pun.

kalau amik M.C cuti x kena tolak tapi kalau E.L cuti kena tolak. SO....berazam xnk amik cuti tanpa keperluan dah lepas ni sebab cuti tinggal sikit. nak saving untuk tahun depan plak kalau blh.huhu

cepatlah habis praktikal. nak belajar balik. nak jadi student balik. rindu dengan kehidupan sebagai seorang student. hari2 menghitung hari. tapi sekarang pun nak masuk bulan disember dah..cepat masa berlalu.. SABAR YE..SABAR ITU SEBAHAGIAN DARIPADA IMAN.

" ya Allah ya tuhanku. berilah aku semangat dan keceriaan untuk menghadapi hari-hari yang akan mendatang. permudahkan segala urusanku dan berikan aku apa yang terbaik bagi hidupku, dunia dan akhirat.. Sesungguhnya Engkaulah yang maha mengetahui segala-galanya.. Amiin.."

4 comments:

HM said...

hahahahahaah patut ar banyak kali x nmpak muke kt tmpt keje kui3

NuR DiNaH said...

x nampak muka sbb x pg merayau-rayau curi tulang mcm org tu..ehehe

Jejaka Macho said...

bagi y sedang monday blues sampai friday...

http://www.youtube.com/watch?v=PFdBmeo8HV8

anyd said...

fire flies~ TQ