About

"LihatlAh DenGan Mata HaTi, Anda PasTi akAn MenGerti." InsyaAllah. * Life Is Preci0us! *

Pages

May 31, 2013

'ustaz-ustaz'

Assalamualaikum salam muhibbah, salam sejahtera, salam 1 malaysia.. haha.. blogging mood is back, ahha!

hmm...topic hangat masa kini ialah mengenai perkahwinan UAI  bersama isterinya yang ke-3.. Saya bukan nak komen pape pasal tu ok. cume nak menganalisa pandangan2 org awam tentang isu tu. well, actually it's not an issue pun. Cuma x phm knp ianya dibangkitkan dgn pelbagai spekulasi yang negatif. entah betul ke tidak. Bagi saya, biar lah ustaz azhar dgn hidup dia.  Dia tau la cmne nak menguruskan hidup dia. Kita ni yg x tau pape n x kenal dia pun, doakan jelah yg baik2. Jgn lah speculate macam2.. iya dak??

Al-kisahnya bermula apabila menghadiri kenduri tahlil malam tadi.. duk tgh makan bersama golongan mak2, isteri2 org. Saya the one and only remaja belia di situ pun buat2 la khusyuk tengah makan sambil kedua-dua telinga pun khusyuk mendengar perbualan mereka.. topic yg dibualkan, mstilah mengenai UAI. Bagi golongan mereka, semestinya isu poligami yg hangat menjadi perbualan.

Ada sorg makcik ni ckp, isteri ke-3 dia tu yg pinang ustaz azhar. Entah betul ke x, wallahualam. Tp kebanyakan berita yg keluar dr mereka, mostly x blh pecaya sbb sy pnya info lain dr diorg dan sy yakin sy pnya info sahih dr makcik punya. Sory makcik, ckp memg sedap. Tp biarlah logik dan x over. Lepas tu keluarla citer pasal ashraf muslim la, so and so.. Perubatan Islam dia ckp bomoh.. Haish org melayu..

Lepas tu, ada sorg mkcik ni pun cerita tentang kwn dia. Ni saya percaya sebab dia lbh "literature" dan kenal background n lifestyle dia. Kawan dia ni seorang lelaki, sudah berkahwin anak 5, sentiasa berjubah dan berkopiah ke mana2 sahaja. kerja biasa2 je. Jual supplement, makanan sunnah, kurma, etc. Tp ada seorang perempuan ni, naik kereta BMW 7 series nak kat dia. Statement makcik ni sgt menarik : "perempuan sekarang ni bkn tgk material sgt dah. Tp keimanan tuh! Lg beriman lelaki tu, lg ramai lah yg nak." oh kalau lah ada lelaki dekat situ mesti sentap.

Tapi of course la, kita mana blh judge iman seseorang based on pemakaian dia sahaja kan. Mana lah tau org tu beriman tp kacak bergaya..hoho! ending cerita gadis BMW 7 Series tu xtau la kawin ke tak dgn lelaki tu sbb byk sgt mkck2 yg mencelah masing2 nak bercerita jgk..haish sabo jela~

So, moral of the story?? golongan 'ustaz-ustaz' ni pun blh tahan hot dia jgk eh! Hot dari segi agamanya.. itu yg terbaik.. Jgn speculate mcm2.. Peace..... (^_~)

By the way, kawan baik a.k.a kawan rapat sy nk kawin.. saya happy sangat sangat sangat utk dia... weeeeeeee~~~  Bubye! Assalamualaikum!

2 comments:

Atiqah sa'ahiry said...

Sampaikan doa ini untuk kawan dinah ..Semoga Allah kurniakan barakah kepadamu,& semoga Ia melimpahkan barakah ke atas kamu & semoga Ia menghimpukan kalian berdua dalam kebaikan

NuR DiNaH said...

thank you kak atiqah! i will!